Högsby utbildningscenter fortsätter sin satsning

En god samarbetspartner med hjärtat på rätt ställe gör oss lite stolta. Så är det med gänget på Högsby utbildningscenter, de gillar oss och vi gillar er.

Ett gott gäng tar emot oss, denna gång på sin hemmaplan, HUC, Lärarna har skapat ett gott klimat för sitt projekt svets och svenska och när nu projektet, finansierat av Tillväxtverket som ett pilotprojekt, kan det inte beskrivas på annat sätt en succé.
– Vi har ett gott gäng med superduktiga killar och tjejer som är vana att jobba med sina händer. Vår stora insats har varit kring språket som är superviktigt att behärska när de ska ut på praktik eller i arbetslivet, förklarar lärarna Lasse, Mats och Bertil. Studie- och yrkesvägledare Linnea kan bara instämma.
– Det har varit så inspirerande att få följa deras utveckling och nu när några forslas ut i arbetslivet vet vi att vår satsning låg helt rätt i tiden.

Nu ligger framtiden i händerna på kommunens politiker och vi är är hoppfulla kring lite hjälp från deras håll så vi kan fortsätta med vår satsning, säger samtliga inblandade unisont.

_DSC0034

_DSC0007