De nominerade är…

Vi på Press Kogyo är återigen överväldigade av det gensvar vårt Integrationspris får. Nedan finner ni de vi valt ut till att bli finalisterna för vårt Integrationspris 2018 tillsammans med urklipp från de nomineringar som inkommit.

OliviA, Oskarshamns Internationella kvinnoförening

”Genom OliviA´s arbete minskas glappet runt integrationsinsatser och könsroller. Genom deras arbete utbildas det i svenska språket, i lagar och kring regler. Plattformar skapas för gemenskap där broar är rivna och individen får synas. Det är där och då kön blir sekundärt och integrationsarbete och medmänsklighet blir primärt.”

IMG_3360

Anas Awad, Folkhögskolan, Oskarshamn

”Det som gör Anas så speciell och värd att uppmärksammas är att han även ständigt har andras bästa för ögonen. Han brinner för integration och för att svenskar och utrikesfödda ska förstå varandra, mötas och tillsammans bidra till ett samhälle präglat av förståelse och tolerans.”

IMG_3322

Magnus Franzen, Lernia bemanning

”Magnus arbete som regionchef på Lernia kring integration, dels det inlägget som han gjort på Facebook som har lästs, gillats och delats av många, samt att han nu också uppmärksammats nationellt för sitt arbete genom debattsidan på Expressen, gör honom till en absolut kandidat till ert Integrationspris.”

Magnus

Mats Johansson, Arbetsmarknadsenheten,Oskarshamns kommun

” Mats Johansson brinner för det här med integrationsfrågor och den kapacitet nyanlända besitter. Han jobbar dag som natt med att förverkliga de insatser han så hårt tror på. En eldsjäl med ett varmt hjärta.”

IMG_3378

Therese Fjärem, Enhetschef för Oskarshamns kommuns stödboenden, Hamnen samt Farleden

” En person som med hela sitt stora varma hjärta och hela sitt väsen står på barrikaderna för att integrera ensamkommande ungdomar i samhället. Hon arbetar outtröttligt inte bara med sin röst för att skapa förståelse utan med stor fantasi och ett enträget nätverkande för att länka ungdomarna med näringsliv, skola och föreningsliv. Hon tar fajter som ingen annan och har ett pannben tjockare än betong.”

Therese