Nytt avtal i hamn

Två mycket stolta representanter för Press Kogyo Sweden och IK Oskarshamn blickar framåt mot ytterligare ett par års partnerskap, dessutom ett guldskimrande sådant.

Att de båda har en speciell relation sedan många år är ett känt faktum. Att den också stärks år efter år är ingen hemlighet. Press Kogyo Sweden gillar ishockey, IK Oskarshamn gillar dess stöttning. För Martin Åkerberg, klubbchef i IK Oskarshamn, är det nyss påskrivna avtalet om 3 år ytterligare en pusselbit som föll på plats.
– Så är det såklart. Att vi är beroende av våra sponsorer för att lyckas spela ishockey på hög nivå är inget konstigt. Så är det för alla klubbar idag. Vi har turen att verka i en stad med flera tunga industrier och så länge de hjälper oss på traven så möjliggör det en fortsatt satsning. Det är glädjande att vi nu skriver under ett längre avtal som vi ser mycket positivt på från vårt håll. Att det finns ett stort ishockeyintresse bland Press Kogyos personal märker vi också ofta av, de bygger upp en bra stämning tillsammans med övriga åskådare. För oss är det också extra roligt att de besöker VIP:en och bokar bord tillsammans med sina kunder.

Stolt personalchef

Press Kogyos representant, Niclas Olsson, ser såklart positivt på det fortsatta samarbetet.
– För mig som personalchef är det alltid svårt att mäta sponsring i pengar och om våra val är de rätta. Men just ishockeyintresset är stort hos många på företaget och klubben är extremt viktig för orten vi verkar och lever i. De lägger stor vikt vid att forma goda samhällsmedborgare med sin värdegrund och matcherna är fortfarande en social samlingsplats, precis som de varit under flera årtionden. Våra 100 biljetter går alltid åt som smör i solsken och för mig är affärsnätverket tillsammans med flera lokala leverantörer en trevlig mötesplats. Jag vet att det i restaurangen görs många nya affärer även om vi själva inte har vår huvudsakliga marknad på plats just här i Oskarshamn.

Mycket på gång

För IK Oskarshamn och Martin Åkerberg gick säsongen över förväntan. Ett lyckat koncept med anställd publikansvarig gav god respons bland samarbetspartners och kommer att få en fortsättning.
– Så blir det, just publikfrågorna och dess kringaktiviteter finns det stor potential att utveckla ytterligare. Nu är ansvarige riktigt varm i kläderna dessutom. Vi ska utvecklas ytterligare med flera om- och nytag inom föreningen. Restaurangdelen struktureras om och genom flera goda samarbeten kommer vi att få till en riktigt spännande säsong, det kan jag garantera!