Tack för två års fadderverksamhet, Kristinebergsskolan 9B. Lycka till med livet!

Två härliga år har vi haft tillsammans och vi från Press Kogyo är tacksamma för att vi har fått lära känna er! Lycka till med era fortsatta studier, vart ni än hamnar!

Det är något speciellt med att hälsa på i en skolklass så där dagarna innan sommarlovet. Känslan av förväntning och förhoppning ligger i luften och man kan nästan ta på glädjen. För klass 9B på Kristinebergsskolan väntar nu fortsatta studier på gymnasiet. För klassföreståndarna Marlen Kemgren och Agneta Olovsson knackar snart en ny sjundeklass på dörren och nya individer ska passera genom högstadiet.
– Visst är det lite vemod såklart, vi har ju lärt känna dessa underbara människor, och er med, under ett par år nu. Nu ska de vidare och både vi och dem har verkligen uppskattat ”Språngbrädan” och er insats som fadderföretag. Ovanligt många i klassen har valt teknik som första val och det är ett gott bevis på att någonting har fungerat alldeles utmärkt med projektet, berättar Agneta Olovsson

Höjda betyg smäller högt
– Det är extra roligt att de flesta eleverna i klassen har höjt sina betyg under våren. De har varit målinriktade och verkligen kämpat för att få till de betyg som krävs för fortsatta studier. Vi tycker att det är viktigt för skolan och eleverna att få möjlighet att se och höra hur det är på olika företag och arbetsplatser. Att få en inblick i arbetslivet är väldigt viktigt för våra ungdomar. Det har varit intressanta och nyttiga år för oss med att få följa Press Kogyo och vi är verkligen jättenöjda!

Stort teknikintresse
– I år är det faktiskt två klasser teknik på Oscarsgymnasiet, totalt 64 platser. De som sökt just teknik som sitt förstahandsval är i år rekordstort, 71 stycken. Utbildningen kopplar nu också på möjligheten att läsa ett fjärde år med mycket praktik ute i arbetslivet vilket vi såklart ser positivt på, berättar Niclas Olsson från Press Kogyo.

Under besöket på Kristinebergsskolan visade företaget upp sin hemsida, de nya filmerna som producerats samt bjöd på fika. Ett uppskattat inslag under besöket var den uppvaktning företaget fick ifrån klassen för sitt tvååriga engagemang.
– Det har varit en rolig tid tillsammans och nu hoppas vi på någon form av fortsättning nästa termin, avslutar det äldre gardet unisont!